Trateaza-te cu noi !
Noi îți venim în ajutor ! Distribuitor oficial – Irigatoare pentru clisma din cauciuc – 3in1, Esmarch,tip para etc

Detoxificați-vă interiorul…sa nu infectați viitorul 8 august 2015

Viața cotidiană ne face de multe ori sa rătăcim in neștire într-o goană continua după prosperitate materială, mânați cu biciul  idealismului…să fim cei mai buni, cei mai de succes, să ne permitem de toate. Dar in aceasta goană uitam de lucruri esențiale, lucruri fără de care nu mai putem exista la un moment dat, fara de care ne-am topi pur si simplu, făcându-ne o masă omogenă de materie solubilă care are tendința permanentă de ași păstra „tensiunea superficială de suprafață”, aceasta fiind scopul primordial. Valorile ce ii caracterizau altădată pe bunicii si străbunicii nostri dispar încetul cu încetul, se transforma intr-un morman de gunoi de care îți este rușine sa te mai atingi, iar mai târziu îți va fi frică sa vorbești de acele valori de altădată (ca nu cumva să fii socotit nebun ori în cel mai rău caz sa fii acuzat de ” naționalism „…ca doar se încadrează la ” extremism”). Astfel ne transformăm in niște mânere de la ușă, care ne îndeplinim cu sargunciositate funcția… ba chiar cu loialitate, ca la un moment dat să crăpăm, să fim aruncați la gunoi….împreună cu alte „piese de schimb” uzate. Fie ca ne dăm seama… fie ca nu, fiecare suntem angrenați in acest mecanism „virtual” care ne face sa ne creăm iluzii, să alergăm după bule de săpun frumos colorate. Neam îndoctrinat atât de mult cu materialismul virtual, iluzoriu, încât ni se pare ceva firesc, ceva natural…că dă…am evoluat de la omul anderthal la homo sapiens, ne-a crescut nasul întratât de mult, de atâta mândrie și IQ peste medie, încât atinge și gâdilă însuși divinitatea… omul se autoproclamă stăpânul stăpânilor…ființă fără cusur ce a atins apogeul cunoașterii. Nu este de mirare că astăzi populația țărilor „dezvoltate” este in scădere, și-au atins apogeul cunoașterii, iar acum nu mai au ce sa cunoască…au agonisit toate bogățiile disponibile…acum nu mai au nevoie de nimic…au trăit toate placerile posibile…acum nu mai simt nici o placere…au fost o societate stabilă…acum ei nu mai formează nici societate…au cotropit si subjugat popoare…acum alte popoare fac societatea in tara lor…si ii subjugă cotropindui. Pana la urma „istoria se repetă”…dar o repetă cei care nu au învățat lecția, să fim buni cu aproapele nostru și să nu uitam să ne punem întrebarea : de ce sunt prezent pe acest pământ, eu, o adunătură de miliarde de celule si bacterii…oare ce le leagă.

1 comentariu pentru Detoxificați-vă interiorul…sa nu infectați viitorul

Termoterapia – Terapie uimitoare in diverse afectiuni 7 august 2015

dureri lombare cervicale intercostale spate articulare termoterapie termofor plosca apa fierbinte cauciuc

TERMOTERAPIA 

 Terapie uimitoare in diverse afectiuni 

[fbshare type=”button” width=”100″]

Termoterapia are domenii de aplicare strâns legate de reacţia organismului la aplicarea factorului termic: cald-rece

Reacţia organismului este generată prin reacţia locoregională dermovasculară şi prin reacţia generală asupra aparatelor şi sistemelor (modificarea frecvenţei cardiace, a frecvenţei respiraţiei şi intensitatea reacţiei subiective a pacientului) la aplicarea stimulului.

Aplicarea de rece produce vasoconstricţie locală pentru 1-2 minute, paloarea tegumentului, urmate de hiperemia activă obţinută prin vasodilataţie.

Aplicarea de cald produce vasoconstricţie de scurtă durată, 10-20 secunde, urmată de faza de hiperemie activă cu o durată de n x 10 secunde şi de faza finală – hiperemie pasivă, cu vasodilataţie.

Reacţia dermovasculară este o reacţie circulatorie locală, ca răspuns la aplicarea agentului termic. Poate fi însoţită de reacţii asemănătoare la nivelul circulaţiei generale (tegumentare şi mucoase), reacţiile consensuale, dar de intensitate mai redusă, la nivelul vaselor de profunzime ale organelor interne, şi mai puţin la nivel cerebral, precum şi de reacţii inverse faţă de cele menţionate, la nivelul vaselor hepatice.

dureri lombare cervicale intercostale spate articulare termoterapie termofor plosca apa fierbinte cauciuc febra muscularaReacţia generală a factorului termic asupra organismului uman:

 • Efect relaxant al căldurii asupra sistemului nervos central, recele având efect excitant
 • Efect analgezic până la anestezie şi reducerea sensibilităţii în muşchi şi tendoane prin aplicarea locoregională de rece
 • Creşterea randamentului muscular la aplicările de rece şi de cald de scurtă durată
 • Scăderea tensiunii arteriale la aplicarea de cald
 • Creşterea frecvenţei respiratorii la temperaturi crescute şi scăderea ei, cu respiraţii ample, la aplicarea de rece sub 18°-28°C
 • Vasoconstricţie periferică la aplicare de rece cu scăderea inflamaţiei acute
 • Creşterea elasticităţii ţesutului conjunctiv la aplicare de cald
 • Creşterea catabolismului glucidic şi lipidic la aplicare de cald şi stimulare anabolică la aplicare de rece
 • Modularea adaptabilităţii organismului la aplicările generale de cald (peste 25°C)

dureri lombare cervicale intercostale spate articulare termoterapie termofor plosca apa fierbinte cauciuc

Indicaţii generale pentru aplicarea de cald :

 • Sindrom algic/dureros
 • Spasm şi contractură musculară
 • Durere musculară tensională
 • Hiperemie şi accelerarea proceselor metabolice
 • Resorbţia hematoamelor
 • Bursite, tenosinovite, fibrozită, fibromialgie
 • Tromboflebita superficială
 • Inducerea vasodilataţiei pe cale reflexă
 • Boli de colagen vasculare

 

Principalele contraindicaţii şi precauţii în aplicarea de cald :

 • Inflamaţie acută, traumatism şi hemoragie
 • Tulburări ale mecanismelor de coagulare şi sângerare
 • Tulburări de sensibilitate
 • Incapacitate de a reacţiona, răspunde şi comunica faţă de durere
 • Reglare termică scăzută
 • Neoplazie/cancer
 • Edem/inflamaţie, ischemie
 • Tegumente atrofice
 • Cicatrici tegumentare

Indicaţii generale pentru aplicarea locală de rece :

 • Traumatism musculoscheletal acut; edem, hemoragie, analgezie
 • Sindrom algic
 • Spasm muscular
 • Spasticitatea
 • Metoda adjuvantă în reeducarea musculară
 • Scăderea activităţii metabolice locale şi sistemice

Principalele contraindicaţii şi precauţii în aplicarea de rece :

 • Ischemia
 • Intoleranţa le rece
 • Boala sau fenomenul Raynaud
 • Răspuns presional sever la rece
 • Alergia la rece
 • Tulburări de sensibilitate

Dispozitivele specializate pentru TERMOTERAPIE

TERMOFOR

termofor buiota cauciuc vand cumpar nr 3 irigator clisma varf flexibil pvc termoterapie spalaturi vaginale intestin www.tovar.ro distribuitor olko romania 0748515516 grelkatermofor buiota cauciuc vand cumpar nr 2 irigator clisma varf flexibil pvc termoterapie spalaturi vaginale intestin www.tovar.ro distribuitor olko romania 0748515516 grelka

PUNGA PENTRU GHEATA

punga gheata cauciuc terapie plosca rece lichid www.tovar.ro

Niciun comentariu despre Termoterapia – Terapie uimitoare in diverse afectiuni

Irigator vaginal – cauciuc – DUS INTIM 28 iulie 2015

irigator vaginal cauciuc canula flexibila

REDUCERE!

irigator vaginal cauciuc canula flexibila

irigator vaginal canula flexibila cauciucirigator vaginal cauciuc canula flexibila

Irigator vaginal – cauciuc – DUS INTIM

48.00 lei 38.00 lei

IRIGATOR VAGINAL

DUS INTIM

Indicații: Pentru irigări vaginale (igienă intimă). Realizat din material moale şi neted cu canulă flexibilă antiiritare, detasabila.

 

Descriere Produs

IRIGATOR VAGINAL 

DUS INTIM

Indicații: Pentru irigări vaginale (igienă intimă). Realizat din material moale şi neted cu canulă flexibilă antiiritare, detasabila.

Intretinere: Irigatorul este recomandat a se folosi exclusiv de o singură persoană. Înainte de utilizare, irigatorul se dezinfectează prin fierbere în apă distilată (30 min). În timpul fierberii, para trebuie să fie plină cu apă, pâna la nivelul la care se află în apă. Nu se folosesc produse de curățare care conțin lămâie sau acizi.

Păstrare: Para v-a contacta cu soluții medicamentoase nu mai mult de 30 min. A se păstra în încăpere la temperaturi de 0…+25 C. A se evita acțiunea acizilor, bazelor, solvenților și altor substanțe nocive.

Volum:  330 ml;

Niciun comentariu despre Irigator vaginal – cauciuc – DUS INTIM

Ho’oponopono, rugaciunea care iti poate salva viata! 21 iulie 2015

Ho’oponopono, rugaciunea care iti poate salva viata!

Ho’oponopono pare un cuvant desprins din lumea copilariei. Dar poate ca tocmai aceasta ii este magia. Copiii traiesc pur, pentru ei viata are intelesuri simple, adevarate.

IUBIRE si IERTARE

Dar Ho’oponopono este de fapt o straveche metoda de vindecare Hawaiiana. Ho’oponopono inseamna de fapt simplitatea vietii. Putem trai frumos si sanatos, departe de griji si de probleme. Esential este sa ne asumam acest fapt si sa alegem sa traim asa. Nu e de fapt niciun secret, toate traditiile spirituale vorbesc despre… IUBIRE si IERTARE.

Poti crea sanatate, bunastare si fericire in viata ta, in jurul tau, folosind aceasta veche practica Hawaiiana. Vindecarea vietii incepe cu vindecarea sufletului.

Ho’oponopono inseamna „a face bine/corect” si este un obicei ancestral hawaiian care a fost folosit sub forma de terapie in familie. Aceasta practica veche a fost simplificata si adaptata de catre Morrnah Simeona si mai apoi popularizata de catre specialisti ca Dr. Ihaleakala Hew Len and Mable Katz.

Procesul de vindecare presupune 4 pasi extremi de simpli. Ho’oponopono inseamna patru propozitii pe care le cunosti atat de bine, dar pe care trebuie sa le rostesti zi de zi, sau ori de cate ori intampini un moment dificil:

Te iubesc

Imi pare rau

Te rog iarta-ma

Multumesc

Aceste cuvinte nu sunt o surpriza pentru noi, nu-i asa? Ele insumeaza tot ce a dat mai frumos traditia spirituala a omenirii.

Niciun comentariu despre Ho’oponopono, rugaciunea care iti poate salva viata!

Importanța ultimului moment, înainte de culcare

ULTIMUL GAND INAINTE DE A TE CULCA ITI VA INFLUENTA SUBCONSTIENTUL … INTOTDEAUNA UN GAND BUN, LINISTIT, FRUMOS !

Importanța ultimului moment, înainte de culcare

    ” Un discipol dă importanță modului în care adoarme, pentru că noaptea e cea care determină ziua următoare. Deci, înainte de a se culca, se leagă de lumea invizibilă, lasă la o parte tot ceea ce l-a tulburat în cursul zilei, griji, neliniști, supărări, el se gândește la erorile pe care le-a putut comite pentru a le repara în timpul nopții și el se abandonează în sfârșit Îngerului somnului – pentru ca în fiecare seară noi murim și în fiecare dimineață reînviem. A dormi, a părăsi corpul fizic pentru a merge în cealaltă lume, este un exercițiu pe care-l practicăm zilnic cu scopul de a fi gata pregatiți pentru o zi când va trebui cu adevarat să plecăm în cealaltă parte.
          Nu există nici o diferență între a adormi și a părăsi lumea materială, în afară de faptul că, atunci când plecăm de aici, părăsim definitiv casa pe care o locuiam. În timpul somnului o părăsim de asemenea, dar ramâne o legatură care ne reține în această casă (în corpul fizic).
          Presupuneți că astăzi ați fost fericit, bine dispus. Dar dacă în momentul adormirii ați început  fără a ști de ce, să aveți gânduri de tristețe, de descurajare, a doua zi, la trezire, veți fi uimit să constatați că ceea ce a fost frumos în trăirea voastră din ajun a dispărut complet și că a rămas în loc doar o senzație dezagreabilă. Puteţi deci constata că ultimul moment a fost mai important, mai semnificativ decât întreaga zi. Presupuneți, din contra, că ați avut o zi destul de proastă, dar că înainte de a vă abandona somnului, veți reuși, prin rugăciuni și gânduri bune, să adormiți în pace. Aceste ultime momente curăță totul în voi, vă purifică, cu atât mai mult cu cât a doua zi vă veți trezi cu intenţii bune și proiecte constructive.
          Există în om lucrători care utilizează tot ce el a gândit la frontiera dintre veghe și somn, fiindcă gândurile activează diferite forțe. Deci feriți-vă, nu adormiți cu gânduri rele, pentru că ele vor distruge tot ce ați acumulat bun în timpul zilei. În timp ce, dacă adormiți cu gânduri bune, ele vor ameliora totul în voi și a doua zi veți fi uimit să vedeți în ce stare de pace și lumină vă veți trezi.
           Dacă se întâmplă să visăm în timpul nopții că comitem acte reprobabile pe care nu le-am face în stare de veghe, este că nu știm să ne pregătim pentru somn. Înainte de a adormi trebuie să ne pregătim pentru o călătorie sacră care va da rezultate într-un viitor mai mult sau mai puțin apropiat.
           Sădiți în voi un gând bun seara la culcare și lăsați acest gând bun să lucreze în timpul nopții. Nu vă culcați niciodată cu un gând negativ în minte, pentru că în timpul nopții va face ravagii în subconștientul vostru. Dacă înainte să adormiți sunteți invadați de neliniști nu rămâneți în pat, sculaţi-vă, aprindeți lampa, faceți câteva exerciții de respiraţie sau o rugăciune sau citiți o pagina de gândire înaltă și apoi culcați-vă din nou. Dacă această stare reapare la un moment dat, sculați-vă a doua oară și reîncepeți. În orice caz să stiți că nu puteți lupta eficace rămânând întins în pat. Veți spune că, dacă vă sculați, vă va lua frigul și că puteți lupta prin gând rămânând în pat la cald. Nu, doar când sunteti extrem de puternic vă puteți apăra! În poziție orizontală sunteți mai pasiv și mai puțin puternic. Din contra, vertical, aveți mai multe forțși posibilități pentru a acționa”.
{Maestrul O.M. Aivamhov}
Motto
Batrinetea nu este pentru fricosi!
Daca iti porti copilaria cu tine,nu vei imbatrini niciodata !
Niciun comentariu despre Importanța ultimului moment, înainte de culcare

Clisma evacuatorie – enteroclisma 3 iulie 2015

Irigator Esmarch - clisma - igiena intima

Clisma reprezintă o varietate de tubaj digestiv, prin care se introduc în intestinul gros (anus, rect şi mai departe în colon) diferite lichide în scop:

 • evacuator:

  • evacuarea conţinutului intestinului gros,

  • pregătirea pacientului pentru intervenţii chirurgicale sau diverse examinări, paraclinice (rectoscopie, irigoscopie);

 • terapeutic:

  • introducere unor medicamente,

  • alimentarea sau hidratarea pacientului.

Pregătirea clismei:

 • se verifică temperatura apei sau a lichidului de clismă (spre exemplu o soluţie medicamentoasă);

 • se. fixează canula la tubul iriqatorului şi se închide robinetul acestuia;

 • se toarnă lichidul de clismă în irigator până ce se umple;

 • se fixează irigatorul pe stativ;

 • se deschide robinetul irigatorului şi se evacuează aerul lăsând să curgă prin canulă prima coloană de apă, după care robinetul sau clema se închide;

 • se lubrifiază canula cu glicerină sau un alt lubrifiant pus pe o compresă de tifon;

 • pe patul pe care se aşează bolnavul se aşterne o muşama pentru protecţie.

Efectuarea clismei:

 • persoana care efectuează clisma sau ajutorul său, începe clisma după ce se spală pe mâini, se dezinfectează şi îşi îmbracă mănuşile de protecţie;

 • cel căruia i se efectuează clisma se poate aşeza:

  • în decubit lateral stâng (culcat pe stânga) cu membrul inferior stâng întins, iar cel drept flectat;

  • în poziţie genu-pectorală (culcat pe coate şi genunchi);

  • dacă bolnavul este slăbit, poate fi aşezat în decubit dorsal (culcat pe spate).

 • evidenţierea orificiului anal se face prin îndepărtarea feselor cu mâna stângă;

 • se introduce canula prin anus în rect cu mâna activă, cu vârful îndreptat înainte (în direcţia vezicii urinare);

 • după ce vârful canulei a trecut prin sfincterul anal, se modifică direcţia canulei ridicând extremitatea externă şi îndreptând vârful în axul ampulei rectale, apoi aceasta se introduce pe o distanţă de aproximativ 10-12 cm;

 • când canula întâmpină rezistenţă, se retrage câţiva cm sau se dă drumul apei din irigator, manevră care poate permite înaintarea canulei atât prin întinderea şi lărgirea rectului, cât şi prin dizolvarea şi dislocarea materiilor fecale;

 • se deschide robinetul, clema sau pensa care opreşte scurgerea lichidului din irigator şi se reglează viteza de scurgere prin ridicarea irigatorului la aproximativ 50 cm deasupra pacientului;

 • în timp ce lichidul de clismă se scurge din irigator, pacientul respiră adânc şi îşi relaxează musculatura abdominală, încercând să reţină soluţia aproximativ 10-15 minute;

 • când se bănuieşte că în faţa canulei se aşează schibale („dopuri” de materii fecale întărite), se va ridica irigatorul care va duce la creşterea presiunii de scurgere, restabilind curgerea normală;

 • când apar dureri (crampe intestinale), se opreşte curentul de apă câteva minute până ce musculatura colonului se relaxează şi cedează durerile;

 • se închide robinetul înainte ca nivelul apei să se apropie de nivelul tubului de scurgere, pentru a evita pătrunderea aerului în intestin;

 • se extrage canula din rect şi se aşează într-o pungă etanşă, tăviţa renală sau în rezervorul irigatorului;

 • pentru a uşura pătrunderea apei la o adâncime mai mare, pacientul îşi schimbă poziţia din decubit lateral stâng, în decubit drept, apoi în decubit dorsal.

 

Sursa: http://www.gastroenterologia.ro
Niciun comentariu despre Clisma evacuatorie – enteroclisma

Pesarele vaginale

Generalitati

Pesarele vaginale

Pesarele vaginale sunt dispozitive realizate din plastic, cauciuc sau silicon care introduse in vagin au rolul de a sustine fizic uterul, vaginul, vezica urinara sau rectul. Au fost imaginate pentru a fi utilizate in prolapsul organelor pelvine si in momentul actual reprezinta o optiune terapeutica sigura, care insa nu se aplica tuturor pacientelor, din motive care tin de particularitatile fiecarei situatii in parte.

Pesarele sunt asemanatoare unor diafragme contraceptive, au forma inelara si pot fi realizate din cauciuc, plastic sau silicon. Ele fie ridica vezica urinara, fie realizeaza presiune pe uretra in timpul unor activitati ce determina pierderi urinare. Cel mai frecvent insa, sunt folosite pentru tratarea prolapsului uterin. Aceasta este o afectiune caracterizata prin deplasarea un sens caudal (in jos) a uterului, ca urmare a modificarii calitatii mijloacelor de sustinere (ligamente, muschi). Cel mai adesea prolapsul uterin apare dupa ce femeia a nascut sau ca o complicatie a interventiilor chirurgicale pelviene. Prolapsul are de cele mai multe ori, indicatie de tratament chirurgical, insa pesarele vaginale s-au dovedit si ele foarte utile. Cele mai frecvente simptome ale prolapsului sunt: constipatie, dificultati la mictiune, defecatie sau dispareunie.

Prolapsul organelor pelvine si incontinenta urinara de stres sunt afectiuni cu prevalenta relativ ridicata, mai ales la femeile de varsta a treia, ajungand chiar la 50% in functie de segmentul de varsta. Tratamentul lor este adesea chirurgical, iar o statistica recenta arata ca pana la 80 de ani 11% din femei sufera interventii chirurgicale pentru prolapsul de organe pelvine. Dintre ele, aproximativ 30% vor trebuie reoperate datorita recurentei simptomelor. In acest moment, pesarele sunt o alternativa terapeutica moderna foarte eficienta in cazul acestor paciente.

Riscurile asociate utilizarii lor sunt mult mai putine comparativ cu chirurgia (din punct de vedere al complicatiilor postinterventie) si aproximativ 50% din femeile care au un pesar montat sunt multumite de rezultate si continua utilizarea ei pe termen lung.
Cele mai frecvente tipuri de pesare utilizate in practica medicala actuala sunt:
– Gelhorn,
– pesarele inelare,
– semiinelare,
– circulare.
Dispozitivele trebuie potrivite astfel incat sa nu produca o senzatie inconfortabila pacientei si sa nu jeneze structurile din jur. Exista posibilitatea ca pacientei sa ii fie introduse, pe rand, mai multe tipuri pana cand se gaseste cel care se adapteaza cel mai bine nevoilor sale. Pesarele au si alte indicatii ginecologice, cum ar fi uter cu pozitie anormala, fie congenital sau traumatic.

Comportament si ingrijire

Dispozitivul este introdus intravaginal de catre medicul specialist la cabinetul acestuia. Pacientei i se pot prezenta mai multe tipuri de pesare si analizand avantajele si dezavantajele fiecaruia precum si modul in care se adapteaza organismului, pacienta va decide alaturi de medicul ginecolog, care dispozitiv va fi utilizat in continuare. Medicul va introduce dispozitivul, apoi va educa pacienta in legatura cu intretinerea acestuia (pesarul trebuie indepartat si curatat la un interval regulat de timp si apoi reintrodus). Aceasta manevra va fi efectuata apoi de catre pacienta la domiciliu. Daca insa pacienta nu se descurca, se poate adresa medicului. Programul de intretinere depinde foarte mult de tipul dispozitivului: unele necesita curatare zilnica, in timp ce altele trebuie scoase la o saptamana.

Dupa introducerea dispozitivului, pacienta este chemata la control in cateva zile pentru a se verifica modul in care s-a adaptat pesarul zonei, daca au aparut reactii locale in urma montarii sale.
Controalele ulterioare vor fi mai spatiate in timp, cel mai probabil la cateva luni. Uneori, pe parcurs, dispozitivele trebuie schimbate, pacienta necesitand alte dimensiuni, forma sau putand dezvolta alergii la materialul din care acestea sunt facute.

Indicatii

Pesarele vaginale reprezinta o modalitate nonchirurgicala de abordare a tratamentului prolapsului organelor pelviene, in special in cazul femeilor tinere pe durata sarcinii si daca este cazul si dupa nastere. In acest caz, rolul pesarului este de a tine uterul in pozitia corecta, avuta anterior modificarii sale in volum.

Pesarele sunt indicate si femeilor diagnosticate cu prolaps de organe pelvine (si care au simptomatologie medie) sau care asociaza si alte probleme de sanatate (de obicei cronice), cum ar fi boli cardiace, pulmonare, renale, care cresc riscul anestezic al pacientelor si intefera cu operatia. Uneori pesarele sunt utilizate si pentru evaluarea efectului unor posibile interventii chirurgicale pentru prolapsul de organe pelvine. Este vorba in acest caz de testul pesarului.

Pesarele vaginale mai sunt indicate si femeilor care:
– necesita sustinere temporara in timpul unor activitati fizice intense
– doresc sa temporizeze interventia chirurgicala
– se simt inconfortabil datorita prolapsului (chiar si minor)
– au doar acuze si disconfort minor si nu necesita interventie reparatoare
– au ulceratii vaginale datorate prolapsului de organe pelvine
– sunt insarcinate, insa trebuie sa controleze simptomele asociate prolapsului
– au cistocel sau rectocel
– sufera de incontinenta urinara de stres (pierd urina cand creste presiunea intraabdominala: la tuse, stranut, efort fizic).

Eficienta

Pesarele nu reprezinta un tratament curativ pentru prolapsul uterin, insa sunt o metoda ce evita stresul chirurgical prin care ar fi nevoita sa treaca pacienta, avand rezultate bune. Pe langa faptul ca amelioreaza simptomatologia, incetinesc evolutia procesului prin sustinerea fizica a vaginului si imbunatatesc tonusul musculaturii pelvine.

Exista si cazuri in care pesarele vaginale nu sunt foarte eficiente si abordarea terapeutica trebuie regandita.
Este vorba de pacientele cu cicatrici fibroase pe vagin, vagin stramt, scurt sau o hipotonie marcata a musculaturii pelvine. In aceasta situatie, exista pericolul ca pesarul sa cada de la locul fixarii.
Pesarele necesita atentie speciala, atat din partea medicului ce are in grija o astfel de pacienta, dar mai ales, din partea pacientei. Dispozitivele pot fi cauza de infectii, ulceratii si hemoragii.

Contraindicatii si riscuri

Contraindicatiile sunt destul de rar intalnite, insa printre acestea se numara si:
– infectii locale active ale vaginului sau pelvisului (vaginite, boli inflamatorii pelvine)
– sensibilitate la latex
– eroziuni vaginale persistente
– necomplianta pacientei, in special daca aceasta nu vine la controale periodice
dementa si alte tulburari psihice.

In general, pacientele inteleg necesitate introducerii acestui dispozitiv si importanta efectuarii controalelor ginecologice urmatoare. De aceea complianta este mare, intre 50-100% din cazuri, insa depinde de informatiile pe care medicul le ofera pacientei, rabdarea si atentia cu care ii prezinta avantajele, dezavantajele si eficienta dispozitivelor. Pacientele care refuza pesarul sunt in general pacientele nulipare, femeile foarte tinere sau cele care au incontinenta sau prolaps foarte sever si la care aceasta metoda este deja depasita din punct de vedere al eficientei.

Cele mai frecvente riscuri ale unui astfel de dispozitiv sunt:
– aparitia unor leziuni in peretele vaginal
hemoragii
– hipotonia peretelui vaginal
– aparitia unei fistule vagino-rectale
– formarea de rectocele.

Complicatiile pot fi reduse daca dispozitivele se adapteaza perfect zonei (nu au dimensiuni prea mari, nu exercita presiuni pe peretii vaginali) si sunt montate corect. Pentru a evita riscurile dezvoltarii unor infectii sau inflamatii, se recomanda intretinerea si curatarea riguroasa a pesarelor.
Femeile aflate la menopauza pot utiliza uneori preparate estrogenice (sub forma de creme sau tablete), alaturi de pesare, pentru a reduce iritatia locala cauzata de plasarea acestuia precum si aparitia unor leziuni ulcerate si eroziuni la aceste nivel.Pacientele sunt sfatuite sa respecte atent instructiunile medicului in legatura cu curatarea pesarului (o igiena riguroasa reduce riscul de aparitie a unor complicatii). In cazul in care pacienta nu poate sa asigure ea insasi intretinerea pesarului, va fi programata la vizite periodice la medic, pentru ca acesta sa indeparteze, sa igienizeze si apoi sa reintroduca dispozitivul.

De retinut!
In multe cazuri pesarele vaginale reprezinta o alternativa viabila si cu rezultate foarte bune pentru tratamentul nonchirurgical al prolapsului organelor pelvine. Sunt indicate in special femeilor tinere, care isi dorec o alta sarcina, femeilor care au contraindicatii importante pentru interventii chirurgicale (riscul anestezic este mare) sau femeilor care din diverse motive nu doresc sa treaca printr-o interventie chirurgicala.
Pesarele nu sunt insa recomandate femeilor histerectomizate, in principal datorita faptului ca vaginul nu mai este tinut la locul sau prin uter, respectiv cervix. In aceste caz apar probleme de fixare a pesarului.

Majoritatea femeilor cu pesar pot avea in continuare relatii sexuale cu partenerii, insa nu mai pot utiliza diafragma ca metoda contraceptiva.
Pacientele nu trebuie sa se teama de aparitia unor evenimente stanjenitoare datorate prezentei pesarului, cum ar fi alunecarea acestuia.
Vaginul este un organ cavitar ce comunica cu exteriorul, insa tonusul peretilor sai musculari asigura fixarea dispozitivului. Daca insa pacientele se contracta foarte mult sau fac eforturi fizice intense si bruste, pot sa survina si mici incidente. De aceea se recomanda evitarea unor astfel de activitati. Pesarul poate sa alunece si daca nu este adaptat dimensiunilor vaginului – daca este prea mic.

 

 

sursa: http://www.sfatulmedicului.ro

1 comentariu pentru Pesarele vaginale
Categorii: Tratament

Pentru comenzi telefonice - acesta este numărul apelabil 0748-515-516

%d blogeri au apreciat: